• Mládež

Závěrečný turnaj Evropské mini hokejové ligy kategorie U 10

2. 4. 2023 / Josef Kulíšek

Závěrečný turnaj Evropské mini hokejové ligy kategorie U 10 (hráči r. nar. 2013 a mladší) se konal v sobotu 1.4.2023 a hostila ho Bratislava, konkrétně klub HK Petržalka 2010.

Na základě výsledků ze všech turnajů během sezony byly týmy rozděleny do dvou skupin, "Zlaté" a "Stříbrné". Náš tým byl zařazen do "Stříbrné" skupiny, kde jsme se postupně utkali s týmy HOBA Bratislava Rockets, HK Ružinov Bratislava, Partizánske White, HOBA Bratislava Flames a celkem z Maďarska Karpati Farkasok. Na ledové ploše byla vytvořena tři hřiště na minihokej, hrálo se se třemi hráči v poli plus brankář, hrací doba jednoho utkání byla 24 minut. Střídání hráčů probíhalo po minutě na zvukový signál, po faulu jel poškozený hráč samostatný nájezd, po každé brance se vhazovalo buly.

Soupiska týmu:

brankáři: Maxim Gargulák, Martin Zvoníček

hráči : David Holba, Ján Ondrejička, Tomáš Matyščák, Sebastian Varček,Juraj Ďurech, Dominik Kolínek, Anna Hrnčiříková, Lukáš Hrnčiřík, Tobias Ritter, Matěj Michalec

Výsledky utkání:

HC BB - HOBA Bratislava Rockets 11:6, branky: 4x Ďurech, 2x Kolínek, 2x Matyščák, 2x Varček, 1x Ondrejička.

První utkání v turnaji bývá vždy ošidné a potvrdilo se to i tentokrát. Od začátku se hrál vyrovnaný hokej, žádný s týmů si nevytvořil nějaký větší brankový náskok. Zhruba od poloviny zápasu naši hráči převzali iniciativu, proměňovali šance a v poklidu získali první vítězství.

HC BB - HK Ružinov 9:3, branky: 3x Kolínek, 2x Varček, 1x Holba, Ondrejička, Ďurech, Michalec.

Od začátku utkání si náš tým vytvořil brankový náskok, podpořený dobrou obrannou hrou a tento si v pohlídal až do konce.

HC BB - Partizánske White 7:4, branky: 2x Varček, 2x Holba, 2x Kolínek, 1x Ritter.

Třetí utkání ve skupině, celou dobu vyrovnané, i z toho důvodu, že jsme neproměňovali vyložené příležitosti, ale nakonec jsme se radovali z další výhry.

HC BB - HOBA Bratislava Flames 17:3, branky: 5x Ondrejička, 4x Ďurech, 2x Ritter, 2x Michalec, 1x Holba, Kolínek, Varček, Matyščák.

Jednoznačná záležitost pro náš tým, od začátku zápasu jsme soupeře přehrávali pohybem, kvalitní střelbou a obrannou hrou, kdy jsme soupeře nepouštěli do vážnějších brankových příležitostí.

HC BB - Karpati Farkasok 9:9, branky: 3x Kolínek, 3x Ďurech, 2x Ritter, 1x Varček.

Výsledky zápasů ve skupině před naším závěrečným utkáním nám i v případě porážky zaručovaly první místo. Tuto skutečnost jsme my trenéři hráčům nesdělili, aby nepřišli o motivaci. Utkání proti maďarskému celku jsme absolvovali hned po odehrání předchozího zápasu a začínala se projevovat únava z programu. Navíc hráči maďarského týmu hráli důrazný hokej, někdy až za hranicí pravidel. Toto na naše hráče zapůsobilo a po nešťastných brankách a našich neproměněných příležitostech i ze samostatných nájezdů jsme prohrávali o čtyři branky a museli jsme soupeře dotahovat. S blížícím se koncem utkání jsme prohrávali o dvě branky, měli jsme obrovský tlak, ale pořád se nám nedařilo vstřelit branku. Hráči na střídačce byli smutní, ale pořád se hrálo. Minuta do konce, pořád prohráváme o dvě branky, ale konečně se prosazuje Jurko Ďurech - 8:9. A to nebylo všechno. Po obrovském tlaku, dvacet sekund před koncem zápasu vyrovnává opět Jurko Ďurech 9:9. A aby toho nebylo málo, pět vteřin před koncem za faul na stejného hráče bylo nařízeno trestné střílení, které ale Jurko Ďurech neproměnil. I přesto, ale propukla v týmu obrovská radost, protože hráči tušili, že by mohli získat první místo.

Během turnaje proběhly dva ceremoniály, kdy se nejprve vyhodnocovala celá sezóna EMHL, ve které jsme skončili na dvanáctém místě, na našem umístění se projevila kontumace výsledků z turnaje, kterého jsme se nezúčastnili a výsledky z Budapešti, kde nastoupil tým hráčů ročníku 2014 a 2015. Přesto naši hráči získali individuální ocenění, kdy nejlepším hráčem týmu se stal Dominik Ryan Kolínek a do "A" týmu All - Stars soutěže se dostal Lukáš Hrnčiřík. Hráči dostali také medaile za celkové umístění a pohár. Vyhlašování výsledků "Stříbrné" skupiny turnaje bylo ze strany našich hráčů očekáváno s velkým napětím a jak postupně ubývala předávaná ocenění bylo zřejmé, že turnaj zakončíme úspěchem. Až zbyla poslední cena a vítězem turnaje byl vyhlášen tým HC Brumov-Bylnice. Propuklo obrovské nadšení mezi hráči a mohli si převzít cenu za první místo - dort. Následovalo nezbytné focení, vítězný pokřik v kabině a přípitek šampaňským.

Celému týmu, všem hráčům, kteří se zúčastnili turnajů EMHL patří obrovské poděkování za snahu, bojovnost, hru Fair play, reprezentaci klubu a města Brumov-Bylnice. Trenéři našich soupeřů nám vyslovili uznání za to, jak se naši hráči v turnaji prezentovali, zejména svojí rychlostí a dravostí, největší dojem v nich zanechal Dominik Ryan Kolínek. Poděkování patří také všem rodičům, za to, že své děti doprovázeli na turnaje a vytvořili jim svým povzbuzováním skvělou atmosféru.


Fotogalerie

2. 4. 2023
2023_04_01 EMHL Petržalka

Fotogalerie


AKTUÁLNĚ NA WEBU

Nabídka pro fanoušky a příznivce HC Brumov-Bylnice

18. 4. 2024

Připravili jsme si pro Vás nabídku možného objednání sportovního oblečení a doplňků.

Práce přináší výsledky

15. 4. 2024

Za svou práci na úrovni VTM byl opět nominován náš trenér Jaroslav Vaněk ml. do týmu trenérů, kteří se sjeli společně s talenty Českého hokeje ročníku 2009 „U15" na dva dny do Benešova, kde 13.-14.4.2024 hráči bojovali poprvé v dresech reprezentantů. Nejprve se v sobotu utkaly v rámci turnaje každý s každým týmy Západ, Střed a Východ a v neděli se týmy zúžily po výběru trenérů na 30 hráčů a 4 brankaře, kteří se rozdělili na Západ a Východ a dvakrát se proti sobě utkali.

Poslední závody sezóny v krasobruslení

14. 4. 2024

Poslední závody této sezóny 2023/2024 probíhaly 6. 4. 2024 v Prostějově.